SA, NSKK & SS Dolken-site

SA Carl Eickhorn

 Foto's gemaakt op mijn vitrinetafel.

 Deze Prachtige dolk heb ik van mijn moeder gekregen. Ja daar mag je met recht trots op zijn. Ja, ook op zo'n moeder natuurlijk.  

Carl Eickhorn maakte zoals je vast wel zult weten de meeste SA en SS dolken en is dus de minst schaarse maker. Maar mijn ervaring is dat je toch weinig super exemplaren tegenkomt waar deze toch wel dicht tegen aan zit. In iedergeval de mooiste welke ik tot nu toe heb gezien.

De Eickhorns staan bekend om hun superieure vakmanschap wat je meteen terugvind in de afwerking. Hier een paar voorbeelden;

 

 

Het blad is ook goed bewaard gebleven en is te kwalificeren als "near mint" en heeft alle crossgrain nog. Motto en makerslogo donker grijs en nog 100%. Zie maar;

 

 

Zoals je zult begrijpen ben ik erg blij met deze geweldige gift. En je weet dat je een gegeven paard niet in de bek moet kijken hoewel ik wel een opmerking moet maken over de onvoorzichtige drager die hem een keer heeft laten stuiteren op de bal. Deze is net als ze vroeger dachten dat de aarde was, namelijk een beetje plat maar de anodisatie is helemaal top en nog zeker 95% aanwezig.

 

 

 De vroege hanger is ook nog in perfecte conditie en zo te zien heeft hij er altijd al bijgezeten want er is geen enkel kleurverschil te ontdekken met het andere "tafelzilver". Kortom een prachtige aanwinst voor m'n collectie.