SA, NSKK & SS Dolken-site

SA F. Herder A.S.

 

 

Deze vroege dolk met makers logo F. Herder A.S.komt weer uit de VS. Uit Staunton, Illinois om precies te zijn. Zoals je ziet zijn daar best nog top dolken te vinden. Door oorlogsveteranen meegebrachte trofeeën welke na overlijden vaak te koop worden aangeboden door gespecialiseerde winkeltjes of familileden van de veteraan.

 

 

Zoals je kunt zien een topper van een SA dolk met nog een verrassing ook als toetje Verrast

Op een onderstaande foto kan je het vroege stempel zien (schoppen) van Herder. Voor zover mij bekend heel schaars op een SA dolk. Alleen de blanke wapens van Herder van voor 1933 hadden zo'n markering op de kling.

 

Zo zijn er dus al een aantal naar mij toegevlogen uit de VS met als tussenstop die vervelende Douane. Andersom hoeven ze daar in de VS geen invoerbelasting te betalen als je ze dergelijke spullen toestuurd. Maar ja, gelukkig maakt de Euro-Dollar koers een hoop goed.

 

Zoals we van Herder gewend zijn, weer de donker-chocolade kleur van het handvat ( zie ook mijn NSKK van Herder ). De volledige anodisatie heeft ook dezelfde donkere kleur wat het geheel weer prachtig afmaakt.

 

Herder Bladstudie

En nu de "kers op de taart", namelijk het "schoppen-teken" op de stang. Zie ook de interessante opmerkingen op:

http://www.warrelics.eu/forum/sa-dienstdolch/early-sa-dienstdolch-f-herder-s-minty-textbook-example-483042-1/ 

(Niet te verwarren met die superdolk van Ger).

 

Note; Deze dolk is verkocht aan een mede verzamelaar.