SA, NSKK & SS Dolken-site

Te Koop / For Sale

                                                          

  In Consignatie.

Vroege SA Dolk van Kober


Donkere motto's , prachtige handgrepen, zegt het allemaal over Kober. Hier is een untouched exemplaar.


De verbluffend mooie grepen op de SA's die afkomstig waren uit het Duitse district Suhl zijn als geen ander van de andere makers die deze dolken produceerden. Hoge contourlijn in het midden van de noklijn. Het is in bijna perfecte staat, zonder spleten, scheuren of ontbrekend hout. Zowel de SA-runenknop als het adelaarsembleem zijn vakkundig op gelijke hoogte met het hout geplaatst en met de leeftijd donker geworden. Evenzo zijn de “crossguards” bedekt met een mooie patina waaruit blijkt dat deze dolk nooit is schoongemaakt. Het handvat ziet er letterlijk uit alsof het uit die fittingen groeit, omdat er geen spikkeltje krimp of ruimte in zit. Typisch voor deze maker is de onderste dunne crossguards waarop het Gruppe Th is gestempeld.

De schede die bij deze dolk hoort, is in perfecte staat. Het is, zonder krassen of deuken. Hoewel de periode van anodiseren wat ouderdom en oxidatie over het oppervlak vertoont, blijft het onaangeroerd en niet gereinigd (95 %) zoals de rest van de dolk. Zowel het bovenste als het onderste beslag zijn net zo excellent als het handvat en passen precies bij elkaar.
4 onaangeroerde bolschroeven bevestigen de nikkelfittingen aan de schede. Ten slotte is de originele korte hanger die altijd op deze schede heeft gezeten nog steeds erbij. De hanger is compleet met zijn kleine lederen bevestigingslus en een Assmann nikkel-zilveren werkende clip.

Dat brengt ons bij het blad. En het is een schoonheid! Het is perfect passend, zonder chips, slijpen, of putjes. Er zijn een paar plaatsen waar de runners een paar onvolkomenheden hebben aangebracht. Maar eerlijk gezegd is het voor zo'n onaangeroerde ongereinigde dolk helemaal niet de moeite waard om te vermelden. Zoals hun vorm, voltooide Kober dit blad met een prachtige glans waar ze bekend om stonden, met een prachtige crossgrain die beide kanten vervuld. Om dat af te maken is een diep zwart, “Alles fur Deutschland” motto weergegeven vakkundig recht in het midden van de voorzijde geëtst. Passend bij het motto Alles fur Duitsland is een even donker cool handelsmerk van een Centaur op de keerzijde geëtst. Een excellent Kober nikkel Storm Trooper's dolk. In de hand veel beter dan op foto's. 
Prijs op aanvraag bij; Let op, mailadres zonder spaties (tegen computerspam).

rdvr @ live.nl

 

 

 

Verkocht / Sold

Prachtige Gedragen SA Dolk Emil Voos

Blad is Excellent en “Alles fur Deutschland” motto en “Emil Voos” logo is prachtig scherp. De crossgrain op de kling is nog volop aanwezig.

De pareerstangen hebben mooie patina. Schede heeft nog originele anodisering . De fittings zijn nog in zeer nette staat en de bal is bijna perfect. Dolk gaat strak in de schede en deze past naadloos tegen de pareerstang. Greep is in excellente staat. en SA roundel is perfect net als de adelaar en passen naadloos. Dolk is 100% origineel en niet samengesteld met andere onderdelen.
                                                          Verkocht / Sold

 

 

Te Koop/For sale

Zeer mooie gedragen SA dolk van August Merten. Kling is in ver bovengemiddelde staat met diepe motto tekst en mooie cross-grain. Schede is excellent, heeft nog alle anodisatie en de greep is zonder gebreken met mooie gedetailleerde adelaar en SA button. Nikkel-zilveren beslag en pareerstangen uitmuntend. Geen samengestelde delen, dus passingen zijn perfect. Inclusief vroege hanger in zeer nette staat.

Prijs op aanvraag / P.O.R.

Verkocht / Sold

 

Prijs op aanvraag / P.O.R.

 Verkocht / Sold

 

 

Te Koop in consignatie 

Verkocht / Sold

 

Prachtige  Vroege Verticale SchutzStaffel (SS) hanger. Gedragen maar nog in excellente staat. Gemaakt in 1934 en ook dusdanig gestempeld. Clip is ook vroege DRGM gestempelde versie van nikkel/zilver.

Prijs op aanvraag. Verkocht / Sold

 

 

 

 

VERKOCHT/SOLD 

 

Prachtige vroege 1ste model Luftwaffe dolk in excellente staat.

Nikkelen uitvoering met aluminium ketting wat vaak voorkomt. 

Kling is mint en is gemerkt Alcoso. Greep is met donker blauw leer bekleed en excellent. Schede met blauw leer heeft gebruikssporen van het dragen. Alles origineel en in uitmuntende staat. Compleet met originele Luftwaffe portepee.

 

VERKOCHT/SOLD

 

 

 

 

 

 

 

VERKOCHT/SOLD

 

Mooie originele vroege Aesculap SA Dolk. De kling heeft gebruikssporen en is eens gepoetst maar crossgrain is nog goed te zien. Mooie diepe motto tekst en logo. Greep heeft nog alle oorspronkelijke lak zoals gebruikelijk is bij deze maker. Heeft wel een deuk en stabiele barst. Adelaar en SA button zijn excellent. De schede heeft nog bijna alle anodisatie en is zonder deuken. Nikkel zilver is uitmuntend en de bal perfect. Nette originele dolk voor een nette prijs.

VERKOCHT/SOLD

 

 

 

 

 

 

SOLD

Bijna mint SA Henckels Zwillingswerk. Kling heeft bijna alle crossgrain nog en is zo goed als vlekkeloos. De greep heeft een mooie overdikte zonder mankementen. Adelaar heeft alle details en is net als de SA button prachtig geplaatst. De schede heeft nog alle anodisatie en de bal is perfect. Kompleet bijna mint dus met prachtige donkere hanger.

Zie voor alle details mijn pagina: http://rafaeldaggers.jouwweb.nl/sa-henckels-zwillingswerk

VERKOCHT/SOLD

 

 

VERKOCHT/SOLD

Deze SS dolk van Heinrich Böker is een jaar of 30 geleden gevonden in Berlijn.

De zichtbaar gedragen dolk heeft ook wat minpuntjes zoals de meesten maar de plussen voeren de boventoon. Te beginnen bij het prachtige diepzwarte ebbenhouten handvat. Alleen wat slijtsporen op de achterkant en voor de rest prachtig passend tegen de typische Böker pareerstangen. Adelaar en SS button zijn mint en prachtig ingelegd. De kling heeft mooie crossgrain en is zonder vlekken maar heeft wel wat krassen en gebruikssporen. De schede heeft nog veel zwart/blauwe anodisatie en deze is onlosmakelijk verbonden met een verticale hanger welke er zo te zien altijd heeft bijgezeten.

Zie voor meer info; http://rafaeldaggers.jouwweb.nl/ss-boeker-baumwerk

VERKOCHT/SOLD

Lees ook; http://www.warrelics.eu/forum/ss-dienstdolch-1933-1936/ss-dagger-boker-attic-find-660061/

 

VERKOCHT/SOLD 

 

SA Dolk "Tiger" met hanger;

Blad is Excellent en “Alles fur Deutschland” motto en “Tiger” logo is prachtig scherp en donker.  De crossgrain op de kling is nog volop aanwezig. De pareerstangen hebben mooie patina.  Schede heeft nog veel originele anodisering (paars/bruin) . De fittings zijn nog in zeer nette staat en de bal is netjes met kleine deuk (wat vaak voorkomt als de riem wordt afgedaan). Dolk gaat mooi strak in de schede en deze past naadloos tegen de pareerstang. Greep is in excellente staat en is gemaakt van paars/bruin fruitboomhout. en SA roundel is perfect net als de adelaar en passen naadloos. Dolk is 100% origineel en niet samengesteld met andere onderdelen.

Prijs op aanvraag/P.O.R.

Zie ook op pag. 4:  http://www.warrelics.eu/forum/sa-dienstdolch/sa-gruppe-marks-known-dagger-producers-manufacturers-249468-4/

 

 

 

 

 

Verkocht/Sold

 

 

 

SA Dolk  "ANTON WINGEN JR." Met Vroege Hanger

Deze vroege SA dolk is nog in een prachtige staat. Vol patina op het nikkel/zilver. Mooie crossgrain op de kling. Schede is mooi donker geanodiseerd en de passing is perfect. De vroege hanger heeft er zo te zien altijd bij gezeten en heeft overeenkomstige gele patina.

 

 

 

Verkocht/Sold

 

 

 Verkocht/Sold

 

Antieke Mauser Conversie Karabijn naar Haenel Sporting 49a Luchtbuks 4.4mm.

 

Unieke in excellente staat verkerende Haenel Sport-Modell 49A door een professionele wapenmaker uit Slowakije geconverteerd op een antieke Mauser Karabijn.

Schiet perfect 4.4 mm. rondkogeltjes via 6 schots magazijntje maar is vooral een interessante decoratie voor de WOII verzamelaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te Koop / For Sale

 

 

 

SA Gottfried Müller | Rafaeldaggers.jouwweb.nl

 

Verkocht  /  Sold

Zie pagina:  SA Gottfried Muller

http://rafaeldaggers.jouwweb.nl/sa-gottfried-ma-ller

 

 

 

 

Verkocht   /  Sold

 

Zie Pagina:  SA AXT UND HAUER FABRIK

http://rafaeldaggers.jouwweb.nl/sa-axt-und-hauer-fabrik

 

 

 

 

 

 

In consignatie

 

E.P.&S. (Ernst Pack & Söhne) SS Dolk 

 

Zelden te koop aangeboden E.P.S. (Ernst Pack & Söhne) SS Dolk. Nog in zeer goede staat verkerend en origineel vroeg model 33 SS oerdolk.

 

Het blad is nog prachtig en hier en daar is nog crossgrain te zien. Motto mooi diep en donker net als het makers logo. Handvat heeft geen gebreken op een paar splintertjes na tegen de onderste pareerstang. Meestal is een te strakke topschroef de oorzaak. Dolk heeft certificaat van authenticiteit.

 

                          Verkocht                            Sold

 

 

 

 

Antifas